Graz i božićne jaslice u Passailu

Cijena po osobi

200,00 kn / 26,54 €

Datum polaska

17 Prosinac 2022
Kn 200.00
Rasprodano Dodaj u listu želja

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Min. osoba

40

Cijena po osobi

200,00 kn / 26,54 €

Prijevoz

Autobus

Program putovanja

Polazak iz Karlovca u 06,00 sati, moguć ulazak u Jastrebarskom u 06,30 (Trešnjevka). Slijedi ugodna vožnja s kratkim zaustavljanjem prema Sloveniji i Austriji.

Po dolasku u Austriju posjetiti ćemo jedinstvenu zbirku božićnih jaslica u Passail-u. Strastveni sakupljač jaslica od kojih neke broje i stotinu godina starosti, svoju zbirku od 450 primjeraka upotpunio je i nekima iz Hrvatske. U vrijeme Došašća dati ćemo podršku svim vrijednim graditeljima jaslica u koje su utkali mnoge materijale i ljubav. Naći će se tu jaslice u tikvici, od školjaka, gline, drveta i mnogih drugih elemenata. Nakon izložbe krećemo prema Grazu.

 

U Grazu odlazimo u orijentacijsku šetnju gradom s pratiteljem.  OPERA – KATEDRALA - GRADSKA VIJEĆNICA – MAUZOLEJ - GLOCKENSPIEL ZVONO –KAŠTEL – LEDENE JASLICE – FRANJEVAČKA CRKVA - OTOK NA MURI. Želite li skratiti svoj boravak u Grazu preporučamo posjet jednom od muzeja, prošetati ulicama, vožnju uspinjačom na Schlossberg, uživati na božićnom sajmu ili se počastiti kestenima iz pečenjare pored Mure.

 

Nakon uživanja u adventskom ugođaju slijedi okupljanje grupe na dogovorenom mjestu i povratak kućama. Planirani povratak u večernjim satima.

Cijena uključuje

  • Prijevoz autobusom
  • Voditelja putovanja
  • Prevoditelja u zbirci jaslica
  • Organizaciju
  • Jamčevno i osiguranje od odgovornosti

Cijena ne uključuje

Label

  • Ulaznice u muzeje i druge objekte
  • Troškove osobne prirode
  • Putno osiguranje (preporuka)

Napomena

Label

Cijena je izračunata na osnovi 40 prijavljenih putnika. Agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkaza putovanja ukoliko se ne prijavi dovoljan broj putnika za realizaciju izleta.

 

Za ovo putovanje za državljane RH potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica. Agencija ne može preuzeti odgovornost za eventualne poteškoće nastale pri putovanju (čekanje na graničnom prijelazu, promet).

 

Putovanje je moguće uplatiti obročno ili jednokratno općom uplatnicom ili Internet bankarstvom na žiro račun agencije. Prilikom uplate preporučamo osiguranje od otkaza putovanja.

 

Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!

 

Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata i uz minimalnu pauzu 15 minuta. O zdravstvenim preporukama putovanja u inozemstvo možete pronaći na stranicama: www.who.int i www.hzjz.hr. O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete

se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr.

 

Preporučamo da istražite muzej ili galeriju koji bi rado posjetili dok boravite u Grazu https://www.graztourismus.at/en/sightseeing-culture/museums-galleries: Muzej umjetnosti, Štajerska oružarnica, Univerzalni muzej Joanneum i dr.

Dodatno

0.0 0 Ocjene
Ocijenite
Rate
Odustanite

Ostali izleti u ponudi