Žive jaslice u Postojnskoj jami i Ljubljana

Božićna bajka u Postojnskoj jami

Datum polaska

26 Prosinac 2019

Datum polaska

28 Prosinac 2019

Tip putovanja

Jednodnevni izleti

Cijena po osobi

165.00

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator Best Travel. Jamčevno osiguranje uplaćeno kod „ADRIATIC OSIGURANJE“

Program puta
Polazak autobusa iz Jastrebarskog u 08,00,  iz Zagreba (Autobusni kolodvor peron 502-506) u 09,00 sati. Vožnja Hrvatskom, te dalje kroz Sloveniju do ulaza u Postojnsku jamu i Predjamski grad. Razgled Predjamskog grada, najvećeg špiljskog dvorca na svijetu, upisanog u Guinessovu knjigu rekorda, a koji je izgrađen prije gotovo 700 godina u stijeni visokoj 123 metra.


U vrijeme adventa Postojnska jama postaje posebna pozornica sa svjetlosnim i zvučnim efektima, te živim jaslicama. Dvorane i hodnici pretvaraju se u koncertne pozornice pa sa svih strana možete čuti pjevače i glazbenike uz veličanstvenu izmjenu svjetlosnih efekata. Više od 150 lokalnih glumaca zajedno s vrhunskim glazbenicima svake godine priprema prekrasnu božićnu predstavu duboko ispod površine. Šesnaest prizora iz biblijske priče raspoređeno je po pet kilometara dugoj turističkoj stazi osvijetljenoj s 2100 šarenih žaruljica. Uz tradicionalni božićni sajam i fotografsku izložbu cijeli Park Postojnska jama oživljava u blagdanskom ozračju. Jama se obilazi vlakom i pješice, a obuhvaća kompleks podzemnih tunela, galerija i dvorana dug čak 24 kilometra. Ne smijemo zaboraviti da je to dom čovječje ribice, te mjesto gdje možemo vidjeti mnoge tajne Zemljine prošlosti. 


Nakon razgleda Postojnske jame odlazimo put Ljubljane. Glavnog grada Slovenije koji je u ovo doba godine odiše jednom pravom bajkom. Sa svih strana širi se slatki miris cimeta, medenjaka, kuhanog vina. Ovdje možete probati i poznatu slovensku poticu, pravu božićnu deliciju punjenu makom ili orasima i pečenu u pravim glinenim posudama. Dolaskom u Ljubljanu predlažemo šetnju starim gradom gdje ističemo: Trostruki most, Prešernov trg, crkve sv. Nikole, Zmajev most, a možete se popeti i na stari Ljubljanski grad s kojeg se pruža prekrasan pogled na Ljubljanu.


Polazak iz Ljubljane u dogovoreno vrijeme. Dolazak u Zagreb i Jastrebarsko u večernjim satima.

Cijena uključuje:

Prijevoz autobusom, Voditelja putovanja, Organizaciju putovanja, Osiguranje od odgovornosti, Jamčevno osiguranje

Cijena ne uključuje:

Ulaznice u Predjamski grad i Postojnsku jamu - odrasla osoba 30,80 €, djeca do 6 godina 2 €, djeca 6-16 godina 20,0 €, djeca i studenti 16-25 godina 24,6 €

Napomena:

Uz vođenje na engleskom ili slovenskom jeziku, audiovodič za Predjamski dvorac uljučen u cijenu. (Božićna predstava je bez vođenja!) .U Postojnskoj jami je temperatura od 10 stupnjeva prisutna tijekom cijele godine. Pristup moguć ljudima s poteškoćama u kretanju. Kalkulacija je izrađena na minimun 40 plativih aranžmana. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika agencija ima pravo promjene cijene ili otkaza putovanja.

Dodatno:

PREPORUČAMO PUTNO OSIGURANJE

Ostale ponude