Hodočasnički izlet u Ludbreg i posjet Varaždinu

Program

Polazak je iz Jastrebarskog (parkiralište kod Centrale) u 07,00 sati, u 07,15 Klinča Sela. Slijedi ugodno putovanje. Po dolasku u Ludbreg slijedi procesija hodočasnika  i hodočasnička Sv. Misa. U 9:45 kreće procesija hodočasnika od župne crkve do Svetišta, gdje svečano misno slavlje predvodi mons. Ivan Šaško, pomoćni zagrebački biskup, uz suslavlje domaćina mons. Bože Radoša i mons. Josipa Mrzljaka, te ostalih gostiju i brojnih svećenika.

 

Još davne 1411. godine u kapeli u ludbreškom starom gradu dogodilo se čudo za vrijeme bogoslužja, svećeniku koji je sumnjajući u istinitost riječi Pretvorbe "Ovo je tijelo moje" i "Ovo je moja krv...." u kaležu je nakon lomljenja hostije na tri dijela potekla prava krv. Nakon tog događaja mnogima su molitve uslišane kao i ozdravljenje bolesnima na zagovor Presvetoj Krvi. 

 

U slobodno vrijeme predlažemo okrepu i odlazak u kapelicu sv. Križa, crkvu Presvetog Trojstva i atrij dvorca Batthyany gdje se održava prodajna izložba. 

 

U poslijepodnevnim satima, odlazak do Varaždina, razgled baroknog grada i njegovih sačuvanih građevina i palača uz lokalnog vodiča, te slobodno vrijeme. Očekivani polazak kućama u 19,00 sati.

Datum polaska

04.09.2022.

Tip putovanja

Jednodnevni izleti

Cijena po osobi

130,00 kn

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Jamčevno osiguranje uplaćeno kod „ADRIATIC OSIGURANJE“

CIJENA UKLJUČUJE:

Prijevoz autobusom, voditelja putovanja, lokalnog vodiča i organizaciju putovanja, jamčevno osiguranje i osiguranje od odgovornosti.

Dodatno

Prijave i informacije o izletu možete dobiti na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj telefona 098/1657105, a uplate na račun agencije „Zagrebačka banka“: HR8023600001102473964